Bulletin nummer 2 2014

den 25 april 2014
Kategorier: Bulletin-14
Bulletin nummer 2 2014

Bulletin nummer 2 2014

Tidskriften är tillgänglig för medlemmar. Koden för detta år står i pappersversionen eller kontakta Bengt Sternebring för rätt kod.

 
Bulletin nummer 2 2014 (PDF)

 

Årets augustisymposium blir en höjdare

den 17 april 2014
Kategorier: Nyheter

Svensk förening för Beroendemedicin anordnar för tredje året ett augustisymposium (som tidigare är det sista fredagen i augusti, d.v.s. den 29:e). I år under rubriken Gender Perspectives on Addiction. Det blir en riktig höjdare! Från USA kommer den internationellt främste forskaren inom stress och beroende, tredubbla professorn Rajita Sinha, som håller huvudföreläsningen under rubriken Neuroscience of stress and adversity: gender, abuse, and health outcomes.
   Från Sverige kommer vi att få uppdaterade resultat från det inte minst lika väletablerade och nu 23-åriga forskningsprojektet WAG (Kvinnor och alkohol i Göteborg) med professor Gunnel Hensing och medarbetare.
   Klicka här för Anmälningsblankett 

Bild: Professor Rajita Sinha

 

JEngel 21Månadslista